SCOLI CONSTANTA
SCOLI PARTICULARE CONSTANTA
LICEE PARTICULARE CONSTANTA
  Click oferta meniuri YvY Catering           
Comunicat de presa
Mai 2019

Reluare spectacol “Piatra din Casa” pe scena Teatrului „Calutul de mare”

(cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta)

 

Joi, 16 mai 2019, ora 17.00, la Teatrul pentru Copii si Tineret Constanta „Calutul de mare” se reia spectacolul “Piatra din Casa”, o comedie „cu cantice, in un act” scrisa de Vasile Alecsandri.
Regia artistica este semnata de maestrul Lica Gherghilescu, pe muzica lui Liviu Manolache iar scenografia este realizata de Carmencita Brojboiu.

Spectacolul, recomandat pentru etapa de varsta 12+, reda, cu mult haz, atmosfera de secol XIX a micii burghezii din Moldova, cu obiceiurile si mentalitatile sale, inclusiv acela de a transforma casatoria intr-un targ, o afacere, fara sa se tina cont si de parerea sau sentimentele copiilor.

Actorii ce vor da viata personajelor spectacolului sunt: Clara Ghiuvelechian, Daniel Minciuna, Tiberiu Rosu, Arina Cojocaru, Emanuel Cristoiu/ Lica Gherghilescu, Gratian Prisacariu, Claudia Zaharia si Ion Ciolan.

Personajele extrem de haioase si pline de umor, cum ar fi cucoana Zamfira, ce doreste sa isi marite fiica, pe sfioasa Marghiolita, cat mai repede astfel incat si ea insasi sa se casatoreasca cu doctorul Frantz, care o curteaza de ani buni,  comisul Nicu, potentialul ginere al nastrusnicei vaduve, tatal autoritar al acestuia-Caminarul Grigori Palciu, Leonil, verisorul Marghiolitei, tiganca Ioana, ce o ajuta pe vaduva la treburile casnice si feciorul, ii vor introduce pe spectatori in absurdul si comicul, in acelasi timp unei situatii banale: o mama obsedata ca fiica ei nu se mai casatoreste odata, sa fie in randul lumii: „Macar de s-ar marita Marghiolita mai degraba, ca sa scap de-o grija...Dar unde-i gasesti azi barbatii ca mai inainte!...Nu-i vezi ca fug de insurat ca dracu de tamaie?...S-au scumpit mirii ca vamile...Of, of! decat ai avea o fata mare in casa, mai bine sapte turci!”
 
 
  •  
 
Mai multe generatii - o singura adresa -  www.scoliconstanta.particulare.ro
 
 
Licee si Scoli Constanta - Portalul scolilor pentru copii - Scoli particulare Constanta - Scoli de dans - After school - Cursuri copii Constanta