SCOLI CONSTANTA
SCOLI PARTICULARE CONSTANTA
LICEE PARTICULARE CONSTANTA
  Click oferta meniuri YvY Catering           
Educatie Antreprenoriala 2015 - 2016 
Junior Achievement Romania
 
 

    Sunt zece ani de  cand a inceput implementarea programelor internationale Junior Achievement  in scolile din Romania, iar pentru urmatorul an scolar 2015-2016 Junior Achievement vine cu o oferta noua, completa, adaptata la cerintele sistemului educational si pietei din Romania si din Europa.

Pentru anul 2015 -2016 locurile in programele Junior Achievement sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii.


   Nadia Nastasa, invatatoare la Scoala gimnaziala Pancesti (Neamt) ne spune:

  ”Implementez programele JA de cativa ani si asta pentru ca am inteles rolul pe care il joaca acestea in formarea tinerelor generatii. Nu doar ca le furnizeaza o cultura economica, insa le da posibilitatea de a se vedea pe ei insisi parte a vietii sociale si economice. Elevii descopera importanta deciziilor pe care le iau, invata sa-si exprime propriile opinii si devin mai constienti de lumea in care traiesc.”  

     Elevii de scoala primara, gimnaziu si liceu vor putea urma anul viitor intr-o noua editie si cu continuturi didactice structurate de la clasa I la a XII-a programele de educatie antreprenoriala, economica si de orientare profesionala cu ajutorul unor manuale moderne, oferite gratuit de organizatia Junior Achievement Romania.

     Ei vor putea studia sub forma de optional discipline precum dezvoltarea abilitatilor pentru viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica si pentru orientare profesionala.

     Adaptate pentru fiecare nivel de studiu, astfel de materii ii ajuta pe elevii din clasele 0 - XII sa-si dezvolte abilitatile concrete, de viata, folosind o varietate de activitati practice, precum  jocuri, scenarii, jocuri de rol, dezbateri, lucru in echipa si chiar mici proiecte de afaceri.
   Elevii se familiarizeaza cu realitatea economica, experimenteaza diverse situatii similare cu cele din viata reala, invata sa ia decizii rationale si sa se comporte responsabil fata de oamenii din jurul lor si fata de mediul inconjurator.
 
   Ei beneficiaza de sesiuni de webinarii si de mentorat de la profesionisti din sectorul de business si au acces la burse si competitii la nivel national si european.
 
Pregatire pentru viata

   Indiferent de pasiunile lor, fie ca este vorba de informatica, talent la literatura sau ca vor sa urmeze o cariera in sport sau in inginerie, elevii pot urma optionale de educatie economica care ii ajuta sa inteleaga cum functioneaza societatea si legatura existenta intre ea si profesia pe care si-au ales-o.

   Programele JA sunt realizate dupa o metodologie dezvoltata la nivel international si adaptate la nivelul de studiu, programa scolara si realitatea de pe piata muncii din Romania.
 
   Manualele si materialele didactice sunt revizuite si actualizate periodic si ajung gratuit pe bancile elevilor datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri din Romania.
 
   Componentele esentiale ale programelor JA sunt activitatile aplicate, de tip learning by doing si prezenta consultantilor voluntari din mediul de business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii care impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

   Programele sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, iar manualele si materialele didactice sunt oferite gratuit elevilor si profesorilor, avand prioritate clasele care opteaza pentru forma de implementare ”Curriculum la Decizia Scolii” (CDS).

   Pentru anul 2015-2016 locurile in programele JA sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii. Informatii despre procesul de inscriere sunt disponibile pe www.jaromania.org.

   Cine este Junior Achievement Romania?

   Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, ce are ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa.

   La acest moment, 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA.

   In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.
 
Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.